Намери покой в хранителните си навици и ще постигнеш автентично здраве

Интуитивното хранене се асоциира с хранителен прием на по-разнообразни храни, намалена симптоматика на хранителните разстройства, по-ниска телесна маса

Какво е здравословно хранене?  Ние определяме здравословното хранене като да имаш здравословен хранителен баланс и да имаш здравословни отношения с храната. Разбира, се има разлика между това да изядеш една ябълка и това да изядеш ябълков пай. Здравословната ти връзка с храната обаче не означава, че имаш висок или нисък морал. Изборът на храна не е отражение на характера. Интуитивното хранене е динамичен хармоничен процес на нашия ум, тяло и храна. Голяма част от правилата на интуитивното хранене се занимават с хармонизиране на нашия вътрешен свят, който е сформиран от дейността на ума и тялото ни. Вътрешният ни свят включва нашите мисли, чувства, вярвания и физически усещания, които възникват в нашето тяло (като глад и ситост).

Постигането на „истинско здраве” единамичен  процес на принципите, които следваме, за да пазим здравето си, които включват упражнения и хранене. Вие решавате дали и какво от външния свят да допуснете за да постигнете „истинско здраве”.