Моята мисия

Моята мисия е:

  • Да ви НАУЧА да имате позитивна гледна точка спрямо тялото ви, независимо от неговия размер и недостатъци / да, това се учи /
  • Да сте наясно и да сте готови да посрещнете нуждите на тялото си.
  • Внасяне на хранителни навици, здравословни навици, допринасящи в грижите за тялото ви.
  • Защитаване на тялото от стандартите, наложени от медиите

 

m1.jpg

Интуитивно хранене

Е начинът за справяне с разстройствата в храненето и наднорменото тегло. Поради многобройните изследвания, сочещи, че хората, използващи интуитивния начин на хранене, приемат по-разнообразна храна, имат по-висока самооценка, по-здравословно тегло, имат по-добра физическа подготовка и редуцирани проблеми с храненето, аз и екипът ми в Кокон Карсио Клиник вярваме, че този начин на хранене е обединяващото решение за превенция на хранителните разстройства и за свалянето на излишни килограми при всички , които са се хранили емоционално или са страдали от безконтролно преяждане.

m2.jpg

Приеми гените си!

Точно както е нереално човек с 38-и номер обувки да си мисли, че е възможно да се побере в 36-и , еднакво безсмислено (и неудобно) е да имаш същите очаквания за тялото си. Почитай тялото си, за да се чувстваш по-добре такъв или такава, какъвто си. Трудно е да отстраниш диетичния манталитет, ако си твърде критичен към фигурата си.
Нашият опит ни научи, че ако е възможно да достигнеш естественото си идеално тегло, трябва да се отпуснеш, да загърбиш идеята за отслабване и да се отнасяш към тялото си с уважение, като го приемеш. Запомни, че продължителните диети и презрителното отношение към тялото ти не са помогнали - те са част от всичко, което те е довело до положението, в което се намираш в момента, търсейки ме за помощ.
Уважаването и оценяването на тялото е началото на постигане на мир с тялото и гените ти. Най-вероятно това ще бъде най-трудното нещо, което ще направиш. Ако преместиш приоритетите си към постигане на мир с храната и тялото си (т.е. да се превърнеш в интуитивно хранещ се), това ще ти позволи да се отпуснеш. В противен случай ще си в непрекъсната схватка със себе си. Нормално е да се паникьосваш при идеята да уважаваш тялото си. Но ако го направиш, ще преминеш през стъпките на Интуитивното хранене много по-лесно. Виждам забележителна разлика в пациентите , които са способни да уважават тялото си за разлика от тези, които не са. Тези, които са достигнали до момент, в който уважават тялото си, имат повече търпение към процеса на Интуитивното хранене.

m3.jpg

Разнообразие, умереност и баланс

Има причина тези мантри, свързани с храненето, да бъдат повтаряни в продължение на десетилетия. Те работят!
Това е най-добрият начин като алтернатива за „здравословно хранене”.
Първо, умереността не означава изключване. Ако изключвате цели групи храни, може да бъде по-трудно да получите хранителните вещества, от които се нуждае тялото ви. Умереността е просто да се ядат различни количества храна без крайности като прекалено малко или прекалено много.
Второ, балансът трябва да се постига през период от време – не трябва да се случва на всяко едно хранене. Вашето тяло не работи с часовник. Повечето препоръки за храненето са насочени към това, че трябва да си умерен за период от време, а не за едно единствено хранене или един ден. Няма внезапно да получиш хранителен дефицит, ако не си ял достатъчно един ден. По същия начин, няма да навредиш на здравето си с едно хранене или дори с един ден хранене. Важна е последователността за период от време. Нашите тела могат да се адаптират по забележителен начин
Аз ви предлагам друг принцип: прогрес, а не изрядност (крайният стремеж към съвършенство). Не трябва да се храните безукорно, за да сте здрави. Много от това, което приемате като храна, е главно за вашето здраве, а по-малко количество е просто за удоволствие. Независимо от избора на храна обаче, всички храни могат да носят удовлетворение!

m4.jpg